Skip to main content

Politica de confidențialitate șoferi 

Politica de confidențialitate șoferi 

Politica de confidențialitate șoferi 

Politica de confidențialitate șoferi 

Politica de confidențialitate șoferi 

Data intrării în vigoare: 22.09.2022

S&T Projects CO. (cu număr de înregistrare în Registrul Comerțului 43588630), având sediul social la Str. Cetățuia nr. 5, Camera 1, Bl. 763, Sc. C, Et. 1, Ap. 3, Iași, Jud. Iași, în calitate de deținător și operator al Platformei Digitale „Darrival”, având calitatea de operator de date cu caracter personal ale soferilor, stabilește scopurile şi mijloacele de prelucrare.

1. Datele cu caracter personal pe care le prelucrăm

Nume, e-mail, număr de telefon, domiciliu.
Geolocația șoferilor și rutele urmate.
Informații despre mașini (inclusiv numărul de înmatriculare).
Eficiența și rating-ul șoferului.
Permisul de conducere al șoferului, fotografia, profesia și documentele de identitate. • Date despre infracțiuni și condamnări penale.
Date financiare.

2. Scopul prelucrării informațiilor

Părțile colectează și prelucrează datele cu caracter personal în scopul conectării pasagerilor cu șoferii și pentru a-i ajuta să se deplaseze mai eficient în interiorul orașelor.
Geolocația și rutele urmate sunt prelucrate în scopul analizării zonei geografice și al oferirii de sugestii șoferilor (Dacă nu doriți să dezvăluiți geolocația dvs. pasagerilor, trebuie să închideți aplicația Darrival sau să indicați în aplicația Darrival faptul că nu sunteți logat (sunteți offline) și că în acel moment nu furnizați servicii de transport).
Permisul de conducere al șoferului, profesia, documentele de identitate și infracțiunile și condamnările penale sunt prelucrate pentru a verifica respectarea prevederilor legale și adecvarea pentru profesia de șofer.
Prelucrarea în sensul afișării fotografiei șoferului, denumirea și detaliile mașinii este realizată astfel încât pasagerii să poată identifica șoferul și mașina respectivă. • În vederea întocmirii unor rapoarte sumare prin intermediul Platformei Darrival pentru Șoferi care vor cuprinde, printre altele, Părțile vor prelucra și date despre eficiența și rating-ul șoferului (Aceste rapoarte sumare și rating-uri sunt necesare pentru a le oferi pasagerilor servicii de încredere).
Colectăm și folosim informații despre activitatea și interacțiunea unui șofer pe platformă, precum și evaluările acestuia (inclusiv Scorul șoferului partener) pentru a susține siguranța utilizatorilor, pentru a ne asigura că respecți Termenii aplicabili șoferilor și pentru a ne asigura că oferim un serviciu de calitate și plăcut pentru toata lumea. În cazul în care Scorul tău de șofer partener scade sub un prag specificat, este posibil să-ți trimitem o notificare sau o solicitare, de exemplu, pentru a primi câteva îndrumări suplimentare. Dacă scorul tău continuă să scadă, vei fi suspendat temporar de la accesarea platformei Darrival; contul tău va fi examinat de echipa Darrival, care fie va ridica suspendarea, fie o va prelungi pentru o perioadă de 12 luni. Poți contesta orice decizie de suspendare a contului. Pentru mai multe informații despre cum să contești o decizie de suspendare a contului, te rugăm să consulți articolul Întrebări frecvente despre Scorul șoferului partener.

3. Baza legală

Datele cu caracter personal sunt prelucrate pentru executarea contractului încheiat cu șoferul (Cerința preliminară privind utilizarea serviciilor Darrival este ca șoferii să fie de acord cu prelucrarea datelor de identificare și a celor privind geolocația).
Datele cu caracter personal pot fi prelucrate în baza prevederilor legale referitoare la interesele legitime ale Părțile referitoare la investigarea și detectarea plăților frauduloase.
Datele privind infracțiunile și condamnările penale sunt prelucrate pentru a asigura respectarea obligațiilor legale ale Părților.

4. Destinatari

Datele dvs. cu caracter personal vor fi dezvăluite numai pasagerilor ale căror comenzi au fost acceptate. Pasagerii vor putea vizualiza numele șoferului, denumirea mașinii, numărul de telefon, fotografia și datele privind geolocația. Pasagerii vor mai vedea datele personale ale șoferului și pe chitanța primită.
Părțile nu vor dezvălui altor entități datele cu caracter personal ale șoferilor, cu excepția îndeplinirii unor obligații legale sau în caz de investigare a unor posibile fraude sau acțiuni ilegale.

5. Securitate și acces

Orice fel de date cu caracter personal colectate în cursul prestării serviciilor vor fi transferate către și stocate în centrele de date ale Zone Media LTD și/sau Amazon Web Services, Inc., amplasate pe teritoriile statelor membre ale Uniunii Europene. Numai angajații autorizați ai Părților au acces la datele cu caracter personal, și le pot

vedea doar în scopul rezolvării problemelor asociate utilizării serviciilor (incluzând și disputele referitoare la serviciile de transport).

Șoferii beneficiază de toate drepturile aplicabile prelucrării dateler cu caracter personal, dintre care enumerăm: dreptul de acces; dreptul la rectificare; dreptul de a fi uitat; dreptul la opoziție; dreptul la restricționarea prelucrării; dreptul la portabilitatea datelor etc.

6. Prelucrarea datelor cu caracter personal ale pasagerilor

Dvs. nu puteți prelucra datele cu caracter personal ale pasagerilor fără permisiunea noastră. De asemenea, nu puteți contacta pasagerii sau nu puteți colecta, înregistra, stoca, acorda acces la, utiliza sau folosi încrucișat datele cu caracter personal furnizate de pasager, ori la care aveți acces prin aplicația Darrival, în orice alte scopuri nelegate de prestarea serviciilor de transport.

7. Accesul la, corectarea, păstrarea, ștergerea și portabilitatea datelor

Datele cu caracter personal pot fi vizualizate și corectate în Platforma Darrival pentru Șoferi.
Datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate atâta timp cât dețineți un cont activ de șofer. Dacă vi se închide contul atunci datele dvs. cu caracter personal vor fi stocate pentru o perioadă suplimentară de 3 ani.
Datele de care este nevoie în scopuri contabile, datele vor fi stocate timp de 7 ani. • În cazul în care există suspiciuni privind infracțiuni, fraude sau furnizare de informații false, datele vor fi stocate timp de 10 ani.
În caz de dispute, datele vor fi păstrate până la soluționarea cauzei sau expirarea termenului pretențiilor respective.
Părțile vor răspunde solicitărilor primite prin e-mail privind ștergerea și transferul datelor cu caracter personal în termen de o lună și vor preciza perioada de timp necesară ștergerii și transferului datelor respective.

8. Soluționarea disputelor

Disputele referitoare la prelucrarea datelor cu caracter personal sunt soluționate prin intermediul serviciului de relații cu clienții (contact@darrival.com).
Autoritatea de supraveghere este Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal (https://www.dataprotection.ro/) care poate fi contactat prin e-mail la adresa: anspdcp@dataprotection.ro.

În atenția tuturor clienților: Liniile noastre telefonice se confruntă în prezent cu un volum mare de apeluri. Pentru o asistență mai rapidă, vă rugăm să ne trimiteți un e-mail la contact@darrival.com.
Vă mulțumim pentru răbdare și înțelegere.

X